Συμβουλευτική γονέων - Ψυχολογία - Coaching Therapy

Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα

Εμπνευσμένη από τον πολυβραβευμένο και τρεις φορές υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης ψυχολόγο, Dr. Thomas Gordon, η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα είναι ένας κύκλος βιωματικών σεμιναρίων, 8-10 συναντήσεων στις οποίες οι γονείς μαθαίνουν συγκεκριμένες δεξιότητες με τις οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση με τα παιδιά τους και τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναγνωρίζουν και να επιλύουν τα προβλήματα που προκύπτουν σε μια οικογένεια.

ΟΦΕΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το πρόγραμμα αυτό μαθαίνει στους γονείς συγκεκριμένες δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης των συγκρούσεων, δεξιότητες που είναι απαραίτητες για μια δημιουργική και αρμονική σχέση με τα παιδιά τους. Οι συναντήσεις γίνονται σε ομάδες με μέγιστη συμμετοχή 12 ατόμων και έχουν έντονα βιωματικό χαρακτήρα ώστε οι γονείς να μπορέσουν να εφαρμόσουν άμεσα τις δεξιότητες που μαθαίνουν! Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται πρωινές ή απογευματινές ώρες.

Τα παιδιά σας θα νιώθουν ελεύθερα και θα σας εμπιστεύονται περισσότερο για να συζητούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους μαζί σας, αντί να απομονώνονται, και θα βοηθηθούν ώστε να αναπτύξουν αίσθηση προσωπικής ευθύνης.

Εσείς θα μάθετε πώς να επικοινωνείτε και να συνεργάζεστε αντί να αισθάνεστε πως είστε σε αντιπαράθεση, πώς να βιώνετε λιγότερες εκρήξεις θυμού και θα μπορείτε να επιλύσετε τυχόν συγκρούσεις πιο αποτελεσματικά και δημιουργικά. Γενικά, θα δημιουργηθεί ένα πιο δημοκρατικό κλίμα στην οικογένεια, αποδεκτό από όλους.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Η ανατροφή ενός παιδιού είτε το παιδί σας είναι βρέφος, είτε μικρό παιδί είτε έφηβος είναι μια δύσκολη υπόθεση για την οποία ως γονείς δεν έχουμε μια καθοδήγηση. Στα Σεμινάρια Αποτελεσματικού Γονέα θα μάθετε να:

  • βοηθάτε τα παιδιά σας να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν τα προβλήματά τους ώστε να αισθάνονται τα ίδια πιο ικανά και αυτόνομα.
  • αντιμετωπίζετε τη μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών σας.
  • επιλύετε τις συγκρούσεις ανάμεσα σ` εσάς και τα παιδιά σας.
  • φέρετε πιο κοντά σας τα παιδιά αφού θα έχετε μάθει πως να επικοινωνείτε μαζί τους και θα νιώθουν πως τα ακούτε και σέβεστε την άποψή τους.
  • επιλύετε τις συγκρούσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι.
  • ανατρέφετε τα παιδιά με μια φιλοσοφία που δεν θα είναι ούτε ασύδοτα επιτρεπτική ούτε απολυταρχική.
Powered by istogram.com - Προώθηση ιστοσελίδων