ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - Coaching Therapy

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ψυχοθεραπεία είναι ένα είδος θεραπείας, που χρησιμοποιεί μεθόδους της ψυχολογίας, για να αντιμετωπίζονται προβλήματα συναισθηματικής ή ψυχολογικής φύσης. Οι μέθοδοι αυτές, ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα με το είδος των προβλημάτων. Ο ψυχοθεραπευτής / ψυχολόγος συνεργάζεται με το άτομο σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας και το βοηθά να αντιμετωπίσει την εσωτερική ένταση, ή τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές που επιθυμεί.

COACHING - THERAPY

Στο Coaching -Therapy, εφαρμόζουμε την προσέγγιση της Λογικο – Συναισθηματικής & Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (REBT), η οποία μπορεί να βοηθήσει ολοκληρωμένα τον θεραπευόμενο, καθώς έχει εφαρμογές τόσο ως τρόπος θεραπείας και πρόληψης, όσο και ως τρόπος ανάπτυξης και επίτευξης στόχων (coaching).

Μέσω της ψυχοθεραπείας μπορείτε να ξεπεράσετε προβλήματα συναισθηματικής ή ψυχολογικής φύσεως ή να τα θέσετε υπό έλεγχο. Όμως η ψυχοθεραπεία πέρα από τη διάσταση της θεραπείας, έχει και τη διάσταση της αυτοβελτίωσης και αυτοπραγμάτωσης.

Γι’ αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, αλλά και σε όσους επιθυμούν να προλάβουν την εκδήλωση κάποιου προβλήματος, ή σε όσους επιθυμούν να οριοθετήσουν και να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής είναι δηλαδή ο συνεργάτης και συνοδοιπόρος σε όποια διαδρομή ορίζει το άτομο και ο ρόλος του είναι να το βοηθήσει είτε να ξεπεράσει τις δυσκολίες είτε να φθάσει τις δυνατότητές του και να πετύχει τους στόχους του (coaching).

Στο Coaching-Therapy συνεργαζόμαστε με ενήλικα άτομα, ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, αθλητές, γονείς, εφήβους, ζευγάρια, όπως επίσης και με επιχειρήσεις & στελέχη οργανισμών.

Σε μια ομάδα προσωπικής ανάπτυξης, μπορούμε να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να αναπτυχθούμε μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης. Οι ομάδες μπορεί να έχουν συγκεκριμένη θεματολογία (διαχείριση άγχους, θυμού, σχέσεων, χωρισμού, κ.α.) ή να αποτελούν ένα πιο γενικό ταξίδι αυτογνωσίας.

Οι ομάδες ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ενώ νομίζουμε και θα θέλαμε οι σχέσεις μας να είναι εύκολες και απολαυστικές, η πραγματικότητα είναι πως στην καλύτερη περίπτωση η σχέση μας χρειάζεται τη φροντίδα μας για να διατηρηθεί και να συνεχίσει να είναι μια ζεστή πτυχή της ζωής μας.
Άλλες φορές, προκύπτουν δυσκολίες και προβλήματα, λόγω διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας, προβληματικών συμπεριφορών που μας φθείρουν, ή λόγω του χρόνου και της αντιμετώπισης της καθημερινότητας. Μερικές φορές μάλιστα, οι δυσκολίες και τα προβλήματα μας φαίνονται τόσο μεγάλα, ώστε η απογοήτευση μας κάνει να νομίζουμε ότι η σχέση μας δεν έχει ελπίδα.
Μέσω της θεραπείας ή συμβουλευτικής ζεύγους μπορούμε να μάθουμε πώς να βοηθήσουμε την επικοινωνία και την κατανόηση με τον άνθρωπό μας και να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε με καλύτερους όρους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Η συμβουλευτική ζεύγους είναι χρήσιμη μόνο για ζευγάρια που έχουν πρόβλημα;
Όχι! Όπως και οι γονείς μπορούν να μάθουν πώς να μεγαλώσουν το παιδί τους πριν ακόμα γεννηθεί το παιδί τους, έτσι και ένα ζευγάρι μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία του και την αμοιβαία κατανόηση, που θα στηρίξουν τη σχέση και θα την κάνουν πιο ανθεκτική και όμορφη στο μέλλον.

Έχουμε αποφασίσει να χωρίσουμε. Σε τι θα μας είναι χρήσιμη η συμβουλευτική;
Μπορεί να χωρίσουμε ως ζευγάρι, όμως αν υπάρχουν παιδιά, τότε χρειάζεται και από τους δύο γονείς να υιοθετήσουν μια στάση που να βοηθήσει τα παιδιά. Μέσα στη συναισθηματική ένταση ενός χωρισμού, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο και η συνεργασία με κάποιον ειδικό, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να γίνει αυτή η αλλαγή λιγότερη δύσκολη και για τα παιδιά και για τους γονείς.

 

Η ανατροφή ενός παιδιού είτε το παιδί σας είναι βρέφος, είτε μικρό παιδί είτε έφηβος είναι μια δύσκολη υπόθεση για την οποία ως γονείς δεν έχουμε μια καθοδήγηση. Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα σας μαθαίνει επικοινωνιακές δεξιότητες που αποδεδειγμένα έχουν αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες αυτές, οι γονείς εκπλήσσονται από την εντυπωσιακή βελτίωση που παρατηρούν τόσο στις οικογένειές τους όσο και σε όλες τους τις σχέσεις. Δείτε περισσότερα εδώ.

Μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε στη ζωή μας αφορά το δρόμο που θα ακολουθήσουμε μετά το σχολείο και κατ’ επέκτασιν ποιο επάγγελμα θα εξασκήσουμε.

Συχνά η απόφαση αυτή λαμβάνεται από τα παιδιά και τους γονείς τους για τους λάθος λόγους και με λάθος κριτήρια. Έτσι συχνά οι νέοι οδηγούνται σε σπουδές ή άλλες επαγγελματικές επιλογές οι οποίες δεν τους κάνουν ευτυχισμένους ή δεν ταιριάζουν στις ικανότητές τους.
Σε αυτές τις σημαντικές αποφάσεις μπορεί να σε βοηθήσει αξιόπιστα ένας Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Κάνοντας το test επαγγελματικού προσανατολισμού ΑΡΙΣΤΟΝ και με τη βοήθεια του Συμβούλου μπορείς να ξεκαθαρίσεις το τοπίο μπροστά σου σε σχέση με τις παρακάτω αποφάσεις που πρέπει να πάρεις:

  • Ποια κατεύθυνση μου ταιριάζει να επιλέξω;
  • Τι μου ταιριάζει να σπουδάσω;
  • Ποιό επάγγελμα μου ταιριάζει;
  • Πώς να συμπληρώσω έξυπνα το μηχανογραφικό μου;
  • Από ποιές σχολές μπορώ να γίνω αυτό που θέλω;
  • Να μάθω κλίσεις που μπορεί να έχω και μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είχα την ευκαιρία να τις ανακαλύψω.

Μερικές φορές, ακόμα και αν βρισκόμαστε μακριά, χρειαζόμαστε κάποιον να μιλάει τη δική μας γλώσσα.

Μέσω skype, μπορείς να έχεις τη στήριξη και την εμπιστευτικότητα που χρειάζεσαι, είτε είσαι στην Αθήνα αλλά το πρόγραμμά σου είναι πιεσμένο, είτε εκτός Αθηνών, είτε οπουδήποτε στο εξωτερικό.

Έτσι, με απλό τρόπο μπορείς να έχεις τις συνεδρίες σου μέσω skype.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι συνεδρίες στο Coaching-Therapy βοηθάνε τον θεραπευόμενο να:

  • βελτιώσει τη συναισθηματική του διάθεση, να αλλάξει τον τρόπο σκέψης, καθώς και συμπεριφορές που μπορεί να δημιουργούν εμπόδια στην προσωπική, την επαγγελματική και την κοινωνική του ζωή
  • αντιμετωπίσει συναισθηματικές επιπτώσεις που μπορεί να βιώνει από απώλεια, χωρισμό, εκφοβισμό ή κοινωνικές δυσκολίες (όπως είναι η ανεργία, η ένταξη, η μετανάστευση κτλ)
  • αντιμετωπίσει διαταραχές άγχους (Αγχώδης διαταραχή, Κρίσεις πανικού, Φοβίες, Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή), διάθεσης (Κατάθλιψη, Διπολική Διαταραχή) και προσωπικότητας

Στο Coaching – Therapy, συνεργαζόμαστε επίσης με μαθητές και φοιτητές, βοηθώντας τους να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση για το αντικείμενο των σπουδών τους (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών), δεδομένου καλούνται να αποφασίσουν, είτε σε πρώιμη ηλικία, είτε χωρίς να έχουν εξερευνήσει σε βάθος το φάσμα των ικανοτήτων/δεξιοτήτων ή και των επιλογών τους.

Powered by istogram.com - Προώθηση ιστοσελίδων