Η διεκδικητικότητα (assertive communication, assertiveness) στη γλώσσα της ψυχολογίας, σημαίνει το να εκφράζω τα συναισθήματά μου και να διεκδικώ τις επιθυμίες μου, με σεβασμό και με τρόπο που να με βοηθά να τις πραγματοποιήσω.

Άραγε το κάνουμε αυτό στη ζωή μας;

Πόσες φορές συνειδητοποιούμε πως κρατάμε μέσα μας, πράγματα που θα θέλαμε να εκφράσουμε και επιθυμίες που θα θέλαμε να διεκδικήσουμε;

Πόσες άλλες φορές διεκδικούμε με άγαρμπο, άκομψο τρόπο, τραυματίζοντας σχέσεις και συνεργασίες ή προκαλώντας συνέπειες στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή;

Δε διεκδικούμε μόνο από άλλους ανθρώπους! Το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε να διεκδικούμε από τη ζωή και από τον ίδιο μας τον εαυτό, ώστε να ονειρευόμαστε, να θέτουμε στόχους και να τους κάνουμε πραγματικότητα. Καιρός να μάθουμε πώς να επικοινωνούμε αποτελεσματικά με τους άλλους, πώς να διεκδικούμε τις επιθυμίες μας και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, μα κυρίως, πώς να κάνουμε πράξη όσα μικρά ή μεγάλα θέλουμε από τη ζωή μας. Το σεμινάριο αυτό δεν είναι μια μαγική συνταγή για εύκολο πλουτισμό ή μεταφυσικές ανακαλύψεις! Είναι ένα σχολείο στο οποίο μέσα σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού θα αναπτυχθούμε, θα γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και θα μάθουμε:

  • Να εκφράζουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις απόψεις μας αντί να τα κρατάμε μέσα μας.
  • Να τα εκφράζουμε με σεβασμό και με έναν τρόπο που δε θα τραυματίζει τις σχέσεις μας.
  • Να επικοινωνούμε πιο αποτελεσματικά με τους άλλους.
  • Να ενισχύσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη.
  • Να τολμάμε να ονειρευόμαστε, αλλά να μετατρέπουμε τις επιθυμίες μας σε στόχους και να ενεργοποιούμαστε προς την πραγματοποίησή τους.
  • Να διεκδικούμε περισσότερα από τη ζωή μας και να την απολαμβάνουμε περισσότερο!

Το σεμινάριο – group θα ξεκινήσει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, σε πρωινές είτε απογευματινές ώρες και θα ολοκληρωθεί σε 6-8 συναντήσεις διάρκειας 1,30 ωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.