Όλοι οι γονείς θέλουν το παιδί τους να νιώθει όμορφα με τον εαυτό του και να μπορεί να αναπτύσσεται σε ένα ολοκληρωμένο άτομο που έχει αυτοπεποίθηση, διεκδικεί και προσπαθεί όσα πραγματικά μπορεί! Σε αυτό το πολύ θεμιτό κίνητρο των γονέων υπάρχουν μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Στο σεμινάριο αυτό, το οποίο βασίζεται στην πρώτη Γνωσιακή & Συμπεριφορική προσέγγιση της Ψυχολογίας (REBT), οι γονείς θα μάθουν:

  • Πώς να συμβάλουν σε μια ισχυρή αυτοπεποίθηση του παιδιού τους.
  • Γιατί η έννοια της αυτοεκτίμησης είναι προβληματική και τι χρειάζεται να ξέρουμε για να βοηθήσουμε το παιδί μας να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.
  • Πώς να βοηθήσουν το παιδί τους να αποδέχεται τον εαυτό του με τις αδυναμίες του (και να κινητοποιείται για τις βελτιώσει, όπου αυτό είναι εφικτό).
  • Πώς βοηθάει να μιλάμε στο παιδί μας σε σχέση με την σχολική/αθλητική του προσπάθεια.
  • Ποιοι τρόποι επικοινωνίας βοηθούν τη σχέση μας με το παιδί.
  • Με ποιους τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να μην αγχώνεται στο σχολείο, τον αθλητισμό και τις άλλες του δραστηριότητες.

 

Το σεμινάριο θα είναι διαδραστικό, με ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση πάνω σε παραδείγματα που μπορούν να αναφέρουν οι γονείς, ενώ θα υπάρχει και εξάσκηση σε δεξιότητες που θα διδαχθούν.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2 ώρες και 30 λεπτά.

Ημερομηνία: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, 18.00-20.30

Κόστος: 25€ άτομο.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη και γίνεται με την εξόφληση της συμμετοχής.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες και κράτηση θέσης στο 210-7470280