ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ - Coaching Therapy

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής έχουν αναδείξει τη σπουδαιότητα της Συμβουλευτικής διαδικασίας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο εργασιακός χώρος, τα οικογενειακά συστήματα, οι σχέσεις μεταξύ συζύγων/συντρόφων δημιουργούνται κρίσεις και δυσκολίες που απαιτούν την ανάπτυξη και εφαρμογή της Συμβουλευτικής με τη βοήθεια ενός ειδικού, με εμπειρία σε αντίστοιχες διαδικασίες.

Ενώ νομίζουμε και θα θέλαμε οι σχέσεις μας να είναι εύκολες και απολαυστικές, η πραγματικότητα είναι πως στην καλύτερη περίπτωση η σχέση μας χρειάζεται τη φροντίδα μας για να διατηρηθεί και να συνεχίσει να είναι μια ζεστή πτυχή της ζωής μας.
Άλλες φορές, προκύπτουν δυσκολίες και προβλήματα, λόγω διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας, προβληματικών συμπεριφορών που μας φθείρουν, ή λόγω του χρόνου και της αντιμετώπισης της καθημερινότητας. Μερικές φορές μάλιστα, οι δυσκολίες και τα προβλήματα μας φαίνονται τόσο μεγάλα, ώστε η απογοήτευση μας κάνει να νομίζουμε ότι η σχέση μας δεν έχει ελπίδα.
Μέσω της θεραπείας ή συμβουλευτικής ζεύγους μπορούμε να μάθουμε πώς να βοηθήσουμε την επικοινωνία και την κατανόηση με τον άνθρωπό μας και να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε με καλύτερους όρους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Η συμβουλευτική ζεύγους είναι χρήσιμη μόνο για ζευγάρια που έχουν πρόβλημα;
Όχι! Όπως και οι γονείς μπορούν να μάθουν πώς να μεγαλώσουν το παιδί τους πριν ακόμα γεννηθεί το παιδί τους, έτσι και ένα ζευγάρι μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία του και την αμοιβαία κατανόηση, που θα στηρίξουν τη σχέση και θα την κάνουν πιο ανθεκτική και όμορφη στο μέλλον.

Έχουμε αποφασίσει να χωρίσουμε. Σε τι θα μας είναι χρήσιμη η συμβουλευτική;
Μπορεί να χωρίσουμε ως ζευγάρι, όμως αν υπάρχουν παιδιά, τότε χρειάζεται και από τους δύο γονείς να υιοθετήσουν μια στάση που να βοηθήσει τα παιδιά. Μέσα στη συναισθηματική ένταση ενός χωρισμού, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο και η συνεργασία με κάποιον ειδικό, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να γίνει αυτή η αλλαγή λιγότερη δύσκολη και για τα παιδιά και για τους γονείς.

Η ανατροφή ενός παιδιού είτε το παιδί σας είναι βρέφος, είτε μικρό παιδί είτε έφηβος είναι μια δύσκολη υπόθεση για την οποία ως γονείς δεν έχουμε μια καθοδήγηση. Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα σας μαθαίνει επικοινωνιακές δεξιότητες που αποδεδειγμένα έχουν αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες αυτές, οι γονείς εκπλήσσονται από την εντυπωσιακή βελτίωση που παρατηρούν τόσο στις οικογένειές τους όσο και σε όλες τους τις σχέσεις. Δείτε περισσότερα εδώ.

Σε μια ομάδα προσωπικής ανάπτυξης, μπορούμε να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να αναπτυχθούμε μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης. Οι ομάδες μπορεί να έχουν συγκεκριμένη θεματολογία (διαχείριση άγχους, θυμού, σχέσεων, χωρισμού, κ.α.) ή να αποτελούν ένα πιο γενικό ταξίδι αυτογνωσίας.

Οι ομάδες ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε στη ζωή μας αφορά το δρόμο που θα ακολουθήσουμε μετά το σχολείο και κατ’ επέκτασιν ποιο επάγγελμα θα εξασκήσουμε.

Συχνά η απόφαση αυτή λαμβάνεται από τα παιδιά και τους γονείς τους για τους λάθος λόγους και με λάθος κριτήρια. Έτσι συχνά οι νέοι οδηγούνται σε σπουδές ή άλλες επαγγελματικές επιλογές οι οποίες δεν τους κάνουν ευτυχισμένους ή δεν ταιριάζουν στις ικανότητές τους.
Σε αυτές τις σημαντικές αποφάσεις μπορεί να σε βοηθήσει αξιόπιστα ένας Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Κάνοντας το test επαγγελματικού προσανατολισμού ΑΡΙΣΤΟΝ και με τη βοήθεια του Συμβούλου μπορείς να ξεκαθαρίσεις το τοπίο μπροστά σου σε σχέση με τις παρακάτω αποφάσεις που πρέπει να πάρεις:

  • Ποια κατεύθυνση μου ταιριάζει να επιλέξω;
  • Τι μου ταιριάζει να σπουδάσω;
  • Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
  • Πώς να συμπληρώσω έξυπνα το μηχανογραφικό μου;
  • Από ποιες σχολές μπορώ να γίνω αυτό που θέλω;
  • Να μάθω κλίσεις που μπορεί να έχω και μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είχα την ευκαιρία να τις ανακαλύψω
Powered by istogram.com - Προώθηση ιστοσελίδων